Fullt upp

Hej, och förlåt för dålig uppdatering! Det var nästan en månad sen jag bloggade senast, men jag har haft fullt upp. Mamma, pappa, Erik och Marcus åkte hem söndagen den 10 april, och jag ska berätta allt om vår underbara semester i ett annat inlägg. De två senaste veckorna har jag ägnat åt att jobba och plugga. Dagen efter att jag kom tillbaka från San Francisco började jag med en körkurs på Centralia College (kör som i sjunga, inte som i köra bil). Den är 12-13.20 varje måndag och onsdag och håller på i två månader. Jag trodde att det skulle vara jag och några tanter som lite oseriöst sjunger några trevliga låtar (lättförtjänta credits med andra ord), men oj så fel jag hade. Vi är närmare tjugo stycken och både män och kvinnor i olika åldrar. Temat är "musik på olika språk" och vi sjunger bland annat en svensk låt som heter "Vårvindar friska". Jag hade aldrig hört den innan, men den brukar tydligen sjungas runt valborg. Min körlärare blev väldigt glad när jag sa att jag var från Sverige, och jag har fått läsa texten flera gånger och hjälpa till med uttal. I juni ska vi ha konsert, så jag måste sätta igång att öva snart om jag ska ha en chans att lära mig mina stämmor och alla texter på språk jag inte kan.
 
Parallellt med kören pluggar jag spanska. Tisdagar och torsdagar kl. 19-20.30 läser jag en nybörjarkurs, också på Centralia College. Den är slut nästa vecka, vilket ska bli skönt för att jag får mer fritid men också lite tråkigt. Jag gillar att läsa språk, det är min grej, och det är alltid roligt att träffa människor. Jag ser fram emot kvällens lektion.
 
 
Nu förmiddagen ska jag städa och prata med Marcus, men innan det ska jag ut och cykla. Det har varit 22 grader varmt och otroligt soligt varje dag sen i lördags, men idag har det äntligen svalnat lite. Jag älskar sol och värme, men en av de största nackdelarna med att ha rött hår är att man är naturligt känslig för solljus och jag har redan lyckats bränna mig. Jag börjar bli allvarligt oroad över hur jag ska överleva i Texas, för det har varit olidligt varmt de senaste dagarna och då är vi inte ens i närheten av deras temperatur... Men det är ju ett tag kvar tills dess, som tur är.
RSS 2.0