Jul, jul, strålande jul

God fortsättning! Imorgon är det nyårsafton, det är sjukt vad fort tiden går! Det var julafton för en vecka sen, men eftersom vi har spenderat större delen av tiden framför den nya xboxen känns det väldigt avlägset. Jag hade i alla fall en väldigt mysig jul här. Julafton var inget speciellt, bara en vanlig dag. Sherri var ledig från jobbet och var hemma och städade, och jag gjorde köttbullar och julgodis med lite assistans av Delaney. Jag bevarade vår svenska tradition till en viss del och såg på Svensson, Svensson via skype med mamma, pappa och Erik. Det blev inget Kalle Anka för min del eftersom jag skulle fått gå upp klockan sex för att se det live. Jag vet inte om jag kan se det på SVT Play, för de flesta bra programmen som finns där går tyvärr bara att se inom Sveriges gränser. Väldigt puckat tycker jag, men det är ju inget som jag kan göra något åt. Mamma spelade in det så att jag kan se det någon annan gång när vi skypar, om jag skulle vilja. På kvällen åkte jag till kyrkan i Rochester. Det var ganska likt en svensk gudstjänst, och de hade med de flesta traditionella julpsalmerna. 
 
 
 
I USA vill inte tomten ha gröt. Det är antagligen alldeles för tråkigt och nyttigt för honom (I can't blame him though), så här är det kakor och mjölk som gäller. Devlyn tror på tomten och var orolig att Sherri skulle glömma att sätta ut det till honom, så den här lappen satt i köksfönstret på julaftonskvällen.
 
Jag vaknade lite innan klockan nio på juldagen. Barnen sov faktiskt fortfarande, men de vuxna var vakna och satt och pratade i vardagsrummet. Min julstrumpa låg bredvid de andra strumporna på vardagsrumsbordet. I den låg det polkagrisar, skittles, starburst och en tröja med texten "H. Potter - 07- Seeker". Den var så snygg att jag först inte la märke till vad det stod, jag trodde att det var en helt vanlig tröja. Men sen såg jag texten, så himla awesome! Bredvid strumpan stod en nattlampa i form av en blå gummibjörn och en Harry Potter-nickedocka. Jag fattade inte att det var till mig förrän de sa det, haha. Det var jättekul med nickedockan, jag älskar såna! Jag sa det när vi såg på film några dagar innan och det hade Sherri snappat upp. Så himla gulligt och påhittigt! Det är coolt att hon har sån koll på vad jag gillar, även fast vi bara har känt varandra i fyra månader.
 
 
 
När tjejerna vaknade såg vi på Big Hero 6 och sen öppnade vi julklapparna. Vi hade ingen jultomte, så Delaney delade ut paketen. Jag fick 20 dollar från Great Aunt Dana, en mössa från Sherris syster Shelagh och hennes man Russ, strumpor och en kalender med fina naturbilder från Sherris föräldrar och två långärmade träningströjor (som passar det här ruggiga, ogästvänliga klimatet) från Sherri, Brian, Delaney och Devlyn. Jag öppnade också det mesta av julklapparna jag fick från min familj hemma i Sverige. I måndags fick jag ett paket från familjen Nyström också, en bok som hette "Min dag på 3 minuter". Den ställer lite frågor som man får fylla i, som vad man ser fram emot och vad som var dagens goda gärning. Allt jag fick var jättebra och väldigt användbart. Jag gav Brian och Sherri en kokbok med svenska recept och Millenium-trilogin på engelska. Delaney fick boken och filmen "The Fault in Our Stars" och Devlyn fick engelska versioner av Ronja Rövardotter och Barnen i Bullerbyn.
 
 
 
 
 
Det bästa med julfirandet var att jag kände mig som en självklar del av familjen. Det var så himla mysigt, trots att vi inte gjorde något speciellt efter att vi ätit. Julmaten var inte det festligaste jag skådat, men det var gott ändå. Jag åt kalkon, köttbullar, bröd och potatismos. Jag fattar verkligen inte varför men potatismos verkar vara någon form av högtidsmat här, för vi åt det på thanksgiving också. Det är de enda gångerna jag har ätit det sen jag åkte från Sverige. Devlyn tycker att det är skitäckligt och de fick mer eller mindre tvinga henne att ta en tugga. Hon har av någon anledning fått för sig att hon inte gillar potatis, men chips och pommes frites har hon inga problem med. Jag fick henne att prova sallad igår men hon tyckte att det var spicy. Jag har hört många förklaringar till varför sallad inte är gott, men att det är spicy var något nytt ;)
 
 
I måndags målade jag och Devlyn minecraftbilder, men annars har vi mest sett på tv eller spelat xbox.
 
 
     
RSS 2.0